Open Dag manege Laanhoeve

Het was druk, mooi weer en de dieren hadden er ook zin in. Het was jongstleden zondag Open Dag op manege Laanhoeve aan de Meerlaan 20. Het 45-jarig bestaan van de rijvereniging werd ook gevierd. Veel jonge kinderen kwamen kijken naar de verschillende paardenevenementen die waren georganiseerd. Een heleboel maakten ook gebruik van de mogelijkheid om even op een vierbenige mensenvriend te rijden.

Priscilla Brouwer had het druk gehad. Er waren meer bezoekers gekomen dan verwacht. Een half uur voor aanvang stond er al een rij. “Met daarbij ook veel onbekende gezichten”, zei ze. Priscilla heeft dan ook een flinke lijst met allemaal nieuwe aanmeldingen voor lessen. Zitten ze al vol? “Nee hoor, er kunnen er altijd bij. We regelen het gewoon!” Ze gaf aan dat geïnteresseerde lezers zich nog kunnen melden: www.manegelaanhoeve.nl. “Het idee om een open dag te organiseren kwam eigenlijk omdat zoveel mensen die hier rijden iets te hebben laten zien: springen, dressuur, horseboarding.” Dat laatste is een relatief nieuw fenomeen waarbij iemand op een board op wieltjes achter een ruiter te paard aan sjeest. Op het hoogste niveau gaat dat zelfs richting de 45 kilometer per uur.

Onderdelen

Door de dag heen lieten leden en oud- leden hun kunsten zien. Aan de andere kant raakten nieuwe enthousiastelingen – veelal de kleineren onder ons – in de ban van de mooie dieren door er voor het eerst op te mogen klimmen. Dat was nog niet alles. Op het terrein stond een grote kraam met allemaal paardrijspullen en ernaast zag je een lange rij kinderen wachten om geschminkt te worden. Even verderop was een luchtkasteel springkussen dat ook zeer in trek was. Over het terrein schalde met enige regelmaat de aankondiging van een volgend onderdeel zodat niemand wat hoefde te missen. Er hing een vrolijke sfeer.

Nieuw jasje

De manege is bezig met een grootscheepse opknapbeurt. De afgelopen periode heeft men aan de kantine gewerkt. Buiten is er een zogeheten longeerplek gerealiseerd. Dat is een plek waar paarden makkelijk rondjes kunnen draaien. Door deze extra plek hoeven ze dat niet in de grote bak te doen hetgeen weer meer mogelijkheden en ruimte biedt. Tot slot heeft de website nog een upgrade gekregen. De komende tijd gaan ze verder met het op deze manier verbeteren van de manege.

Bekijk hier de foto’s van de rijvereniging: foto’s Open Dag 2018

Bron: Weekblad Wijdemeren – wk38