Accommodatie

De manege heeft een uitgebreide accommodatie met stallen, rijbanen, een kantine, ruime parkeergelegenheid en andere faciliteiten.

Stallen

Manege Laanhoeve beschikt over binnen- en buitenstallen. Van de binnenstallen zijn er zowel met en zonder een buitenluik, daarnaast zijn er ook ponyboxen. Iedere box heeft een ruime maat van minimaal 3 x 3 meter. De binnenstallen hebben open zijwanden (met spijlen), zodat de paarden onderling goed contact hebben. Bij iedere stal is er een dekenrek en zadelkast beschikbaar. Eventueel is het mogelijk zelf een extra zadelkast mee te nemen of te plaatsen.

Lees meer over pensionstalling

Rijbanen

Er is een drietal rijbanen. Een overdekte rijhal van 20×40 meter, welke direct grenst aan de gezellige kantine en een tweetal buitenrijbanen. Eén buitenrijbaan is volledig omheind en heeft een afmeting van 20×60 meter. Direct grenzend aan deze rijbaan ligt nog een grote buitenrijbaan welke geen omheining heeft. Alle rijbanen zijn voorzien van verlichting, zodat zij ook in de avonduren bruikbaar zijn. De rijbanen zijn voorzien van een zandbodem. In beide buitenrijbanen is het toegestaan om te longeren, maar bij voorkeur wordt hiervoor de longeercirkel gebruikt. In de binnenrijbaan is longeren niet toegestaan.

Longeercirkel

Manege Laanhoeve heeft een grote longeercirkel beschikbaar om een paard te longeren. Deze faciliteit, ook wel longeerkraal of longeerbak genoemd, is ideaal om specifieke longeeroefeningen in uit te voeren. Door het paard te longeren kan het zijn spieren ontwikkelen, uithoudingsvermogen opbouwen en balans vinden in alle gangen.

Paddocks

Er zijn verschillende paddocks beschikbaar waar de paarden alleen of in kleine groepjes enkele uren buiten kunnen staan. Met name in de winter staan de paarden buiten in de paddocks, in de zomer is er weidegang beschikbaar.

Kantine

Manege Laanhoeve beschikt over een gezellige kantine die direct grenst aan de binnenrijbaan. Van hieruit kunt u alle verrichtingen in de binnenbak bekijken. Aan de bar kunt u iets te eten of te drinken bestellen. De kantine biedt een gevarieerd menu in snacks en verschillende broodjes en dranken. De kantine is geopend tot 1 uur na de laatste lessen.

Lees meer over de kantine

Vergaderen

Onze accommodatie is ook uitermate geschikt als vergaderlocatie. De setting is gemoedelijk en laagdrempelig, waarbij de manege een bijzondere locatie is voor een vergadering. De omgeving werkt inspirerend en geeft stimulans tot andere inzichten.

Lees meer over vergaderen

Parkeren

Er is ruime gelegenheid tot parkeren van auto, ook als het gaat om een paardentrailer of -wagen. Stalling van een trailer is eveneens mogelijk. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Overige faciliteiten

Naast bovengenoemde faciliteiten zijn tevens onderstaande faciliteiten beschikbaar:

  • directe eigen opgang naar ruiterpad(en) in de polder rondom de Spiegelplas
  • weidegang in de zomer
  • mogelijkheid tot deelname aan lessen of andere activiteiten
  • gezellige kantine, ’s zomers met buitenterras
  • poets- en wasplaats met warm water
  • buiten- en binnenzet service voor uw paard
  • drafbaan (circuit) met een totale lengte van ca. 650 meter voor training van dravers