Passie voor paardensport

Priscilla Brouwer rijdt vanaf haar 7e op een pony, later te paard. Ze was altijd al actief bij de manege, maar sinds 2018 is ze fulltime mede- eigenaar van Manege De Laanhoeve in Nederhorst den Berg, na een carrière van 10 jaar als belastingconsultant bij Ernst & Young.

De Laanhoeve bestaat voor een deel uit pension- en manegepaarden en -pony’s. Ze hebben ruim 50 boxen beschikbaar. De manege werkt nauw samen met Rijvereniging Nederhorst den Berg die met 200 leden de paarden en pony’s huren. Als instructeur geeft ze, samen met nog 8 andere instructeurs, hiervoor zelf ook les. De lessen zijn heel divers, zowel springen als dressuur en de leeftijd van de ruiters loopt uiteen van 8 tot 76 jaar!

Er zijn 2 buitenbakken en een binnenbak. Priscilla: “Wij hebben de leukste en gezelligste manege van het Gooi. Er is een leuke mix van verschillende niveaus. Je mag bij ons veel, zelf poetsen, opzadelen en we organiseren veel activiteiten.” Volgens Priscilla wordt ‘een paard niet gefokt om geslacht te worden’. Juiste verzorging, bewegingsvrijheid zijn belangrijke peilers naast het dagelijks bekijken van de gezondheid. “Ons oudste paard is op dit moment 31 jaar, dat is redelijk uniek.”

Nog steeds wordt de manege grotendeels bevolkt door paardenmeisjes. “Paarden zijn een soort knuffeldieren en daar hebben meiden meer gevoel voor dan jongens.” Maar het gaat veranderen, er zijn vier nieuwe jongens. Het welzijn van de paarden staat altijd voorop. Eenmaal besmet met het ‘paardenvirus’ kom je er niet meer vanaf, volgens Priscilla Brouwer.

Bron: weekblad Wijdemeren – week 46