Rijlessen

Rijlessen worden gegeven in samenwerking met Rijvereniging Nederhorst. De rijvereniging verzorgt voor de reguliere (groeps)lessen de instructie en zijn er zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Manege Laanhoeve verzorgt de accommodatie en de paarden. Daarnaast is het ook mogelijk om privelessen te krijgen, dit kan zowel met een manegepaard als ook op een eigen paard.

Momenteel hebben wij een wachtlijst voor zowel privelessen als voor de groepslessen.

Jeugd

De jeugd kan bij ons terecht voor rijlessen vanaf 8 jaar. Is uw kind jonger dan 8 jaar maar wil hij of zij toch al erg graag kennismaken met de pony’s en het rijden? Kijk dan eens bij het Aspirantenritje. Deze activiteit laat juist deze enthousiaste jongelingen alvast kennismaken met het ponyrijden op een vrijblijvende en speelse manier.

Onze jeugdlessen zijn afwisselend en worden gegeven op vrijwel alle middagen na schooltijd en de gehele zaterdag. Op dinsdag zijn wij gesloten en hebben de paarden en pony’s een vrije dag.

Naast dressuur is er volop aandacht voor een goede zit, maar wordt er ook gesprongen, spelletjes gedaan en geoefend voor de wedstrijdjes welke georganiseerd worden door de Rijvereniging en dat allemaal aangepast op het niveau van uw kind.

Zonder ervaring

Indien een startende ruiter zonder ervaring bij ons komt, bieden wij eerst privélessen aan. De eerste lessen zijn opstartlessen waarin het verzorgen van het paard/pony, omgang en de eerste basis principes centraal staan. We starten dan vaak aan de longeerlijn om eerst vertrouwen en balans te krijgen in- en op het paard. Er is dan 1 op 1 aandacht voor de ruiter en het dier. Afhankelijk van het niveau en de beschikbaarheid kan de ruiter instromen in een bestaande groep of kan er bij meerdere aanmeldingen een nieuwe groep gevormd worden.

Wij streven er naar om zeer regelmatig meerdere lessen te starten zodat de doorstroom zo vlot mogelijk verloopt.

Het is mogelijk om een proefles aan te vragen om te kijken of het paardrijden echt wat voor u of uw kind is. Wanneer hij/zij enthousiast blijkt te zijn kunnen wij kijken welke mogelijkheden er zijn!

Met ervaring

Ruiters die al rijervaring hebben en graag zich zouden willen aansluiten bij de Rijvereniging kunnen zich aanmelden voor een proefles. Dit is  een privéles van een half uur om te bepalen wat het niveau van de ruiter is en in welke groep deze het beste in kan stromen. De ervaring leert dat er tussen verschillende maneges soms grote niveauverschillen zitten, daarom schatten wij graag eerst zelf ook het niveau van de ruiter in.

Wij zoeken graag een passende groep voor je, waar je fijn kunt rijden.

Volwassenen lessen

Volwassenen die nog geen rijervaring hebben kunnen een proefles senior aanvragen. Hier kunt u kennismaken met het rijden en kijken of het wellicht iets voor u is. U krijgt een half uur privéles.

Mocht u enthousiast zijn en verder willen met rijden dan kunt u nog enkele privélessen volgen totdat u aansluiting kunt maken bij een groepsles. Volwassenen lessen zijn zowel in de avonduren te volgen op vrijwel alle doordeweekse dagen.

Heeft u al rijervaring en zou u graag bij ons willen komen rijden, vraag dan eens een proefles aan! Samen met een instructeur wordt gekeken naar het niveau en u kunt daarna beslissen of het wat voor u is. In overleg kunt u zich daarna aansluiten bij één van de groepen.

Paarden

Tijdens de lessen wordt er gereden op de paarden en pony’s van Manege Laanhoeve. Er zijn er +/- 25 in verschillende soorten en maten, en voor ieder niveau wat wils. Daarnaast is het ook mogelijk om als pensionklant van Manege Laanhoeve met uw eigen paard mee te rijden in de verschillende lessen tegen een sterk gereduceerd tarief. Uiteraard zijn ook eigen paarden die niet gestald zijn op Manege Laanhoeve welkom om mee te rijden tijdens de lessen.

Tarieven

Voor informatie over tarieven van de rijlessen neemt u contact op: telefoon 0294-254034 of mailen naar info@manegelaanhoeve.nl

(bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken dan bellen wij u zo snel mogelijk terug)
Of kom eens langs voor een kijkje en vraag achter de bar naar meer informatie of het maken van een afspraak.