Rijlessen

Rijlessen worden gegeven in samenwerking met Rijvereniging Nederhorst. De rijvereniging verzorgt voor de reguliere (groeps)lessen de instructie en zijn er zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Manege Laanhoeve verzorgt de accommodatie en de paarden. Daarnaast is het ook mogelijk om privelessen te krijgen, dit kan zowel met een manegepaard als ook op een eigen paard.

Jeugd

De jeugd kan bij ons terecht voor rijlessen vanaf 8 jaar. Is uw kind jonger dan 8 jaar maar wil hij of zij toch al erg graag kennismaken met de pony’s en het rijden? Kijk dan eens bij het Aspirantenritje. Deze activiteit laat juist deze enthousiaste jongelingen alvast kennismaken met het ponyrijden op een vrijblijvende en speelse manier.

Onze jeugdlessen zijn afwisselend en worden gegeven op vrijwel alle middagen na schooltijd en de gehele zaterdag. Op dinsdag zijn wij gesloten en hebben de paarden en pony’s een vrije dag.

Naast dressuur is er volop aandacht voor een goede zit, maar wordt er ook gesprongen, spelletjes gedaan en geoefend voor de wedstrijdjes welke georganiseerd worden door de Rijvereniging en dat allemaal aangepast op het niveau van uw kind.

Zonder ervaring

Kinderen zonder rijervaring komen in eerste instantie op de wachtlijst. Zijn er genoeg kinderen van 8 jaar of ouder, dan start er een nieuwe les op. Wij streven er naar om zeer regelmatig meerdere lessen te starten zodat de doorstroom zo vlot mogelijk verloopt.

De eerste twee lessen zijn opstartlessen waarin het verzorgen van de pony, omgang en de eerste basisdingen naast de pony centraal staan. Uw kind krijgt een boekje met wat uitleg en een eigen borstelsetje aangeboden bij de eerste opstartlessen. Aan het einde van deze lessen verdient uw kind een diploma die toegang geeft naar de rijlessen. Wij besteden extra aandacht aan het verzorgen, omgaan en opzadelen omdat veel kinderen angst blijken te hebben of de handigheid hierin missen. Dankzij de opstartlessen krijgen zij een eerste zetje in de goede richting en beginnen ze met meer vertrouwen aan het rijden.

De eerste rijlessen worden gegeven in twee kleine groepjes +/- 5 kinderen en duren een half uur. Hierin worden de eerste basisdingen aangeleerd. Je kunt dan denken aan; stappen, draven, lichtrijden en sturen. Zijn allebei de groepjes dusdanig gevorderd dat de basis er inzit zal de instructie aangeven dat er kan worden overgestapt naar een heel uur rijden. De kinderen rijden nu met de volledige groep +/- 10 kinderen. De kinderen rijden iedere week op dezelfde dag en tijd, onder leiding van hun eigen instructrice.

Onder het kopje veiligheid kunt u o.a. de kledingvoorschriften lezen voor de beginnende lessen.

Wel is het mogelijk om een proefles aan te vragen om te kijken of het paardrijden echt wat voor uw kind is. Wanneer hij/zij enthousiast blijkt te zijn kunnen wij kijken welke mogelijkheden er zijn: overbrugging op de wachtlijst naar een nieuwe beginnersles of instroming in een bestaande groep ( bij enige ervaring).

Met ervaring

Kinderen die al rijervaring hebben en graag zich zouden willen aansluiten bij de Rijvereniging kunnen zich aanmelden voor een proefles. Er zijn dan twee opties mogelijk. Bij dusdanig niveau kun je direct eenmalig meedraaien in een groep om te kijken of het je bevalt en of het een eventuele passende groep is om je bij aan te sluiten. Na deze proefles kun je beslissen of je verder wilt, of eventueel nog bij een andere groep proberen. Ook is het mogelijk om een privé proefles te nemen. Er wordt dan één op één het niveau van de ruiter vastgesteld en in overleg gekeken naar de verschillende mogelijkheden om in te stromen in een reguliere les. De ervaring leert dat er tussen verschillende maneges soms grote niveauverschillen zitten, daarom schatten wij graag eerst zelf ook het niveau van de ruiter in.

Wij zoeken graag een passende groep voor je, waar je fijn kunt rijden.

Voor jullie staan er +/- een 25-tal paarden en pony’s klaar op Manege Laanhoeve welke in wisselende samenstelling worden gebruikt voor de lessen. Voor de lessen verzorg je zelf je paard en zadel je hem/haar op waarna je na de les natuurlijk weer even je paard verzorgt. In de stallen is er altijd wel hulp te vinden die bij problemen kan helpen. Ben je erg nieuwsgierig, kom dan gerust eens langs op de manege voor informatie en een kijkje in de stallen.

Natuurlijk ben je op andere dagen buiten jouw eigen lessen om altijd welkom om lekker met de pony’s en paarden te knuffelen, te helpen in de lessen of gewoon gezellig te spelen.

Volwassenen lessen

Volwassenen die nog geen rijervaring hebben kunnen een proefles senior aanvragen. Hier kunt u kennismaken met het rijden en kijken of het wellicht iets voor u is. U krijgt een half uur privéles.

Mocht u enthousiast zijn er verder willen met rijden dan kunt u nog enkele privélessen volgen totdat u aansluiting kunt maken bij een groepsles. Volwassenen lessen zijn zowel in de ochtenduren als in de avonduren te volgen op vrijwel alle doordeweekse dagen.

Heeft u al rijervaring en zou u graag bij ons willen komen rijden, vraag dan eens een proefles aan! U rijdt één uur mee in een van de volwassenengroepen en kunt daarna beslissen of het wat voor u is. In overleg kunt u zich daarna aansluiten bij één van de groepen.

Paarden

Tijdens de lessen wordt er gereden op de paarden en pony’s van Manege Laanhoeve. Er zijn er +/- 25 in verschillende soorten en maten, en voor ieder niveau wat wils. Daarnaast is het ook mogelijk om als pensionklant van Manege Laanhoeve met uw eigen paard mee te rijden in de verschillende lessen tegen een sterk gereduceerd tarief. Maar ook eigen paarden die niet gestald zijn op Manege Laanhoeve zijn welkom om mee te rijden tijdens de lessen.

Tarieven

Kijkt u voor de tarieven van de reguliere groepslessen eens op de website van de Rijvereniging: www.rvnederhorst.nl

Meer informatie?
Voor informatie over rijlessen kunt u bellen naar:
Tel. (0294) 254034 of e-mailen naar info@manegelaanhoeve.nl

(bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken dan bellen wij u zo snel mogelijk terug)
Of kom eens langs voor een kijkje en vraag achter de bar naar meer informatie of het maken van een afspraak.