Longeercirkel bijna gereed

Vanaf afgelopen zomer zijn we hard bezig om een mooie grote longeercirkel te realiseren. Stap voor stap wordt deze faciliteit, ook wel longeerkraal of longeerbak genoemd, klaargemaakt voor gebruik!

Na het voorwerk van de bodemverhoging en het aanbrengen van een afwateringsput, is daarna de omheining aangebracht. Om te zorgen dat het zand in de longeercirkel blijft, is aan de onderzijde van de omheining een grote rubber mat aangebracht. Bijkomend voordeel is dat de paarden dan ook niet met de benen de houten omheining kunnen raken.

De longeercirkel is nog niet officieel geopend, maar is al wel te gebruiken. De cirkel heeft een doorsnee van wel 18 meter en door de cirkel nu al te gebruiken voor het longeren, wordt de bodem goed vastgelopen. Om de faciliteit helemaal af te maken komt er nog bestrating in het midden van de cirkel, een hek, een verhard toegangspad en verlichting voor gebruik in de avond.